تبلیغات
شیمی 1

شیمی 1

پنجشنبه 1 دی 1384

 اطلاعاتی راجع به اندازه(طول و عرض وارتفاع) استخر کلر زنی برای ابهای اشامیدنی می خواستم.

میزان تزریق کلر بستگی به میزان آب مصرفی دارد و ابعاد استخر در آن تاثیری ندارد.

میزان استاندارد BOD‌و COD‌ در فاضلاب وپساب نشاسته ذرت چه مقدار است ؟

سوال شما را در دو بخش پاسخ دادیم:
۱.فاضلاب خام:
BOD = 250mg/lit
COD = 400mg/lit
۲.فاضلاب صنایع نشاسته سازی(غلات):
BOD = 1500-2000mg/lit
COD = 4000-5000mg/lit

آب های روی زمین چگونه آلوده می شوند ؟

آبهای روی زمین به طرق مختلفی آلوده می شود که در جملات کوتاه نمی توان به آن اشاره کرد.ورود فاضلابها,آلوده کردن آب رودخانه ها و منابع زیر زمینی توسط کارخانجات و صنایع, عدم استفاده اصولی از آب برای کشاورزی و صنعت,مجاورت منابع سطحی و زیزمینی وزیرین با مواد سویی مثل دود خودرو ها استفاده از دتر جنتها (مواد شوینده )هنگام شستشوی ظروف.....
چرا نوشیدن اب ۱۰۰٪ خالص برای مدت طولانی برای سلامتی انسان مضر است؟

آب صددرصد خالص به دلیل اینکه عاری از هر گونه املاحی است برای بدن انسان مضر است.ضمن اینکه جوشاندن آب بیشتر از ۲دقیقه سبب بالا رفتن نیترات آب می شود که این امر نیز برای سلامتی انسان بسیار مضر است.

 عواملی که باعث بالا رفتن میزان بی.او.دی وسی.او.دی موجود در فاضلاب صنایع شوینده مبشود را لطفا ذکر نمایید

فاضلاب صنایع میتواند شامل پارامترهای کیفی متعدد باشد که تنها پس از آزمایش کامل میتوان در مورد آنها اظهار نظر نمود.به طور کلی مواد آلی قابل تجزیه بیولوژیکی(Biodegradable)سبب افزایش توام BODوCODمی گردد ولی مواد آلی غیر قابل تجزیه بیولوژیکی(Nonbiodegradable)تنها سبب افزایشCODمی شود و تاثیری بر BOD ندارد.

لطفا آنالیز میکروبی آبهای صنعتی را تشریح نمایید.(روشهای اجرا ودستگاههای مورد نیاز)
طبق استانداردهای سازمان محیط زیست ایران پساب خروجی از صنایع برای تخلیه به آبهای پذیرنده نیاز به آنالیز میکروبی کلیفرم گرماپای و کل کلیفرم دارد. این آنالیز به روش MPN وبا محیط کشت A1 انجام می شود.

پساب خروجی حاصل از فرایند تولید در یك كارخانه بسته بندی آب شرب از آب چشمه چه میتواند باشد؟

 بدون آزمایش كامل پساب، هیچ اظهار نظر قطعی در خصوص پارامترهای موجود در آن نمی‌توان نمود. به هر حال پساب كارخانه‌های تولید آب بطری از چشمه (بدون نیاز به فرآیند سختی‌گیری) بیشتر شامل پساب حاصل از شستشوی دستگاه‌ها و تجهیزات كه طبعاً دارای دترجت است، می‌باشد. همینطور بسته به ‏فرآیند گندزدائی مورد استفاده، می‌تواند تركیبات جانبی یا باقیماندة گندزدائی مذكور را نیز در خود داشته باشد.

با توجه به اینکه در استانداردهای ملی اشاره ای به دوره های تستهای آب آشامیدنی نشده خواهشمند است معین فرمائید این تستها بخصوص :باکتری کل،اس آر بی و فلزات سنگین در چه دوره هایی انجام میشوند

آزمون‌های باكتریایی و كلرسنجی شبكه توزیع مطابق با رهنمودهای سازمان بهداشت جهانی انجام می‌شود. مطابق جداول مربوطه براساس جمعیت تحت پوشش شبكه توزیع آب آشامیدنی، تعداد نمونه‌برداری و كلرسنجی كه طی یك ماه باید انجام شود، مشخص می‌گردد. در خصوص فلزات سنگین، بیشتر بستگی به سوابق كنترل كیفی دارد، در صورتی كه داده‌های قبلی نشان از وجود مقادیر نزدیك به حد مجاز یا بیشتر از حد مجاز فلزات سنگین باشد، اندازه‌گیری آنها باید به طور مداوم و ماهیانه صورت گیرد. در غیر اینصورت می‌تواند فصلی انجام شود.

درموقع خرید دستگاههای تصفیه اب خانگی به چه نکاتی باید توجه کرد و شما چه دستگاهی را پیشنهاد می کنید؟

آب تهران و کرج سالم بوده و نیازی به تصفیه خانگی ندارد.

در مورد انواع کاربردهای دستگاه اسپکتروفتومتر توضیح مختصری بدهید

اسپكتروفتومتر دستگاهی است كه كار تشخیص و اندازه گیری پارامترهای شیمیایی را از طریق نورسنجی انجام می‌دهد. در حال حاضر در آزمایشگاههای امور از این دستگاه برای اندازه‌گیری نیترات، نیتریت، آمونیاك و سیسلیس ( به روش رنگ‌سنجی Colorimetry) استفاده می‌شود. در گذشته برای اندازه‌گیری سولفات نیز از این دستگاه استفاده می‌شد كه سپس دستگاه كدورت سنج ( روش Trubidimetry) جایگزین آن گردید.

نحوه تصفیه آب چاه چگونه است؟

در سطح تهران و کرج جهت تصفیه آب در حال حاضر فقط از تزریق کلر استفاده می شود.

آیا آب مخازن کوچک در صورت نگاهداری آب بطور مکرر در آنها آلوده می شود( باکتری و ...)؟

در صورتی كه همواره آب در داخل مخزن دارای كلر باقیمانده‌ی 4/0 تا 8/0 میلی‌گرم در لیتر باشد و مخزن دارای راه نفوذ نباشد، می‌توان اطمینان اشت كه آب سالم است. مشاهده‌ی وضعیت ظاهری داخل مخزن نیز ضروری است، زیرا در اثر نور آفتاب امكان رشد جلبك در داخل آن وجود دارد كه سبب ایجاد بو و طعم در آب می‌شود بنابراین شستشوی جداره‌ی داخلی مخزن هر از چندگاه ممكن است ضروری باشد.

لطفادرمورداستاندارد۱۰۱۱و۱۰۵۳برایم کمی توضیح بدهید.

 استاندارد 1053 و 1011 مربوط به ویژگی‌های آب آشامیدنی است كه توسط دو كمیسیون متشكل از اعضای سایر سازمان‌ها زیر نظر موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران تدوین شده است. در این استانداردها ویژگی‌های فیزیكی و شیمیایی و میكروبی آب برای مصارف آشامیدن تعریف شده است. این استانداردها عمدتاً برگرفته از استاندارد سازمان بهداشت جهانی هستند كه پس از تغییرات جزئی به صورت استانداردهای ملی ایران تدوین شده‌اند.

لطفا اطلاعاتی برای شناسائی باکتری کلی فرم و میزان بیمار زائی آن در آب شربواحد اندازه گیری آن و مقدار مجاز آن بگویید

 كلیفرم‌ها باكتری‌های میله‌ای شكل گرم منفی، اكسیداز منفی و بیهوازی اختیاری هستند كه قادر به تخمیر لاكتوز در 35 ـ 37 درجه‌ی سانتیگراد و تولید اسید و گاز در مدت 24 تا 48 ساعت می‌باشند. به طور معمول باكتری‌های كلیفرم گرماپای متعلق به گروه اشریشیا، ستروباكتر، آنتروباكتر و كلبسیلا می‌باشند. گر چه ممكن است حضور كلیفرم‌ها همیشه بیانگر وجود آلودگی مدفوعی یا آنتروباكتر و كلبسیلا می‌باشند. گر چه ممكن است حضور كلیفرم‌ها همیشه بیانگر وجود آلودگی مدفوعی یا عوامل بیماریزا در آب آشامیدنی نباشند ولی وجود آنها در آب تصفیه شده نشانگر ناقص بودن فرآیندهای تصفی است. استاندارد 1053 ملی ایران می‌گوید: باكتری‌های كلیفرم در هیچ نمونه‌ی 100 میلی‌متری كه از آب تصفیه شده گرفته می‌شود نباید یافت گردد. روش متداول شناسایی و اندازه‌گیری آن‌ها، روش تخمیر چند لوله‌ای و واحد اندازه‌گیری آنها حداكثر تعداد محتمل (ml100/NPM) می‌باشند.

چند حوضه برای اب وجود دارد و در هر حوض چه چه نوع خاکی استفاده می شود؟ولطفاْ بگوید چرا از این نوع خاک استفاده می شود ؟
اگر منظور شما از حوض همان استخر باشد باید بگوییم که زلال ساری در سه مرحله انجام می شود:
۱- مرحله اول ته نشینی اولیه
۲-مرحله دوم ته نشینی ثانویه
۳- مرحله سوم صاف سازی

درباره ی روش تصفه ی اب کرج و نقش خاک در تصفه ی ان توضیحاتی بدهید

روش تصفیه آب کرج و تهران روش تصفیه فیزیکی و میکروبیولوژی(متعارف) است که از مواد کواگولانت ( منعقد کننده مثل کلرورفریک)جهت تصفیه فیزیکی و از کلر جهت تصفیه میکربی و از آهک جهت تنظیم PH استفاده می شود.در این روش از هیچ گونه خاکی استفاده نمی شود.



[ پنجشنبه 1 دی 1384 - 07:12 ق.ظ ]
[ویرایش شده در : یکشنبه 4 دی 1384 - 02:12 ق.ظ]

[ پیام ()|| امیر اسلام دوست ] [سوالات عمومی (FAQ ) , ] [+]